- Enstitü Yazım Sistemi
- 1. Giriş
- 1.1. Kullanıcı Türleri
- 1.2. Kullanıcı Girişi
- 2. Öğrenci İşlemleri
- 2.1. Teşekkür
- 2.2. Özet, Anahtar Kelimeler ve Sayfa Sayısı
- 2.3. Simgeler
- 2.4. Kısaltmalar
- 2.5. Giriş Bölümü
- 2.5.1. Metinsel İçerik Ekleme
- 2.5.1.1.Özel Karakter Ekleme
- 2.5.1.2.Dipnot (Footnote) Ekleme
- 2.5.2. Denklemsel İçerik Ekleme
- 2.5.3. Şekilsel İçerik Ekleme
- 2.5.4. Çizelgesel İçerik Ekleme
- 2.6. Önceki Çalışmalar Bölümü
- 2.7. Gereç ve Yöntem Bölümü
- 2.7.1. Gereç (varsa)
- 2.7.2. Yöntem
- 2.8. Bulgular Bölümü
- 2.9. Tartışma Bölümü
- 2.10. Sonuçlar Bölümü
- 2.11. Öneriler Bölümü
- 2.12. Kaynaklar Bölümü
- 2.12.1. Tek Tek Ekle
- 2.13. Ekler Bölümü
- 3. Danışman İşlemleri
- 3.1. Öğrencilerim
- 3.2. Tez Takip İşlemi
- 4. Sıkça Sorulan Sorular
- 4.1. Denklemleri metin içerisine de yazmak istiyorum. Nasıl yapabilirim?
- 4.2. Transkripsiyon karakterlerini kullanıyorum. Microsoft Word’den kopyaladığımda bazı karakterler bozuk çıkıyor. Ne yapmalıyım?
- 4.3. Microsoft Word kullanarak oluşturduğum denklemleri Latex’e dönüştürmek istiyorum. Ne yapmalıyım?
Tez veya projenize şekilsel içerik eklemek için Şekilsel içerik eklemek için Şekil 30’da gösterildiği gibi öğrenciler dizüstü veya masaüstü bilgisayarlarında bulunan herhangi bir resmi seçmeli, şekil adını girmeli ve boyutlandırma işlemlerini yapmalıdır.
Şekil 29’da gösterildiği gibi İçerik Türü olarak Şekil seçilmelidir. Şekilsel içerik ile teze ait şekiller (veya resimler) girilebilmektedir. Şekilsel içerik eklemek için Şekil 30’da gösterildiği gibi öğrenciler dizüstü veya masaüstü bilgisayarlarında bulunan herhangi bir resmi seçmeli, şekil adını girmeli ve boyutlandırma işlemlerini yapmalıdır.
Örnek olarak, masaüstünde Harran.jpg olarak adlandırılmış bir resim seçilerek Harran Üniversitesi olarak adlandırılmıştır. Resmin orijinal genişlik (1024) ve yükseklik (683) piksel olarak görülmekte olup herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Resmin, tez veya projeye şekil olarak eklenebilmesi için Kaydet tuşuna basılması yeterlidir. Kaydetme işlemi tamamlandıktan sonra Şekil 30’da gösterildiği şekil ilgili konu altında numaralı olarak yer alacak olup görüntülenebilmektedir
Şekillerin tez veya projelerin tamamı ön izleme yapılmadan önce sadece ilgili sayfada nasıl görüntüleneceğini görebilmek için de Resim Önizle seçeneği kullanılabilir. Resim Önizle seçeneği tıklanıldıktan sonra Şekil 32’de gösterildiği gibi A4 Kağıt boyutları referans alınarak ön izleme yapılabilmektedir. Ön izleme sonrası A4 kağıt boyutlarına göre Şekiller tekrar boyutlandırılabilir veya yeni şekillerle değiştirebilirler.