Hukuk Müşavirliği / Şikayetçi Tebellüğ Örneği |
|---|
DİKKAT!..
1 - Soruşturma kapsamında kişilerle olan yazışmalar iadeli taahhütlü olarak yapılır. Tebliğ yapıldığına dair PTT Alındı Belgesi soruşturma dosyasında muhafaza edilir.
2 – Evrakın elden verilmesi halinde şikayetçi mutlaka adını ve tebellüğ ettiği tarihi yazarak Tebellüğ Belgesini imzalamalıdır. Islak imzalı tebellüğ belgesi soruşturma dosyasında muhafaza edilir.
3 – Evrak, şikâyetçiye tebellüğ edilmek üzere başka bir kimseye tebliğ edilmişse, tebliğ eden ilgili kişi tebliğ tarihini yazarak belgeyi imzalamalıdır.
4 – Evrakın elden tebliğ edilememesi halinde; ilk önce kayıtlardaki bilinen adresine iadeli taahhütlü olarak gönderilir. Bu adrese tebligat yapılamaması halinde MERNİS adresine iadeli taahhütlü olarak gönderilir. Mernis adresine de tebligat yapılamaması halinde, Mernis adresine ikinci defa TK-21 göre tebligat gönderilerek tebligat yapılmış sayılır.
5 – Tebliğ edilecek yazıya sayı alınmaması halinde yalnızca tarih yazılır.
TEBELLÜĞ TUTANAĞI
Soruşturmacı ………………………. tarafından gönderilen .../…/…… tarih ve ……. sayılı yazıyı kapalı zarf içinde teslim aldım.
TEBLİĞ EDEN TEBELLÜĞ EDEN
Adı Soyadı Adı Soyadı
Tarih Tarih
İmza İmza