04.05.2026


Halfeti MYO Öğrencileri Adıyaman'a Uygulamalı Eğitim Gezisi Gerçekleştirildi.

Harran Üniversitesi Halfeti Meslek Yüksekokulu Turist Rehberliği ile Aşçılık Programı öğrencileri, Seyahat Acenteciliği ve Tur Operatörlüğü dersi kapsamında Adıyaman iline yönelik uygulamalı bir eğitim gezisi gerçekleştirdi. Eğitim gezisine Halfeti Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanları ile Profesyonel Turist Rehberi İlhan TABAKÇI eşlik etti.

Ders kapsamında edindikleri teorik bilgileri sahada uygulama imkânı bulan öğrenciler, aynı zamanda rekreatif bir etkinlik tasarlayarak mesleki yeterliliklerini geliştirdi. Eğitim gezisi boyunca öğrenciler, daha önce öğrendikleri anlatım tekniklerini destinasyonlarda bizzat uygulayarak anlatımlarını kendileri gerçekleştirdi. Eğitim gezisi, Atatürk Barajı Seyir Terası ziyareti ile başladı. Ardından Perre Antik Kenti gezildi. Programın devamında Eski Kahta Kalesi ve Karakuş Tümülüsü ziyaret edildi. Daha sonra sırasıyla Cendere Köprüsü ve Arsemia Antik Kenti incelendi. Eğitim gezisinin son durağında Nemrut Dağı ziyaret edilerek Kommagene Krallığı’na ait eşsiz kültürel miras yerinde gözlemlendi.

Tarihi ve kültürel değerleri yerinde görerek öğrenmenin önemine dikkat çeken Seyahat, Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü öğretim elemanları, özellikle Turist Rehberliği Programı öğrencileri için uygulamalı eğitim gezilerinin ilerleyen dönemlerde de devam edeceğini belirtti.

Eğitim gezisinin gerçekleştirilmesine katkı sunan Halfeti Belediyesi Başkan V. Sayın Sinan KORKMAZ’a, Tatilince Seyahat Acentesi İşletmesi’ne ve Profesyonel Turist Rehberi İlhan TABAKÇI'ya teşekkür ederiz.