08.06.2026
Sınıf Öğretmenliği ve Hayal Kulübü Öğrencilerinden Elatlı İlkokuluna Anlamlı Destek
Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Programı 2. sınıf öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projesiyle örnek bir çalışmaya imza attı. Prof. Dr. Fatih Mehmet Ciğerci ve Dr. Öğr. Üyesi Gürkan Çetin danışmanlığında yürütülen proje kapsamında öğrenciler, bireysel olarak topladıkları kırtasiye malzemelerini 4 Haziran Perşembe günü Viranşehir Elatlı İlkokulu öğrencilerine ulaştırdı.
Proje çerçevesinde yalnızca kırtasiye yardımı yapmakla kalmayan üniversite öğrencileri, okul binası ve çevre duvarlarının boyanmasına da katkı sağladı. Böylece okulun fiziki görünümünün iyileştirilmesine destek verildi. Etkinlik boyunca ilkokul öğrencileriyle bir araya gelen Harran Üniversitesi öğrencileri, çeşitli sportif ve kültürel faaliyetler düzenleyerek çocukların eğlenceli ve verimli vakit geçirmelerine katkıda bulundu. Düzenlenen etkinlikler sayesinde öğrenciler arasında güçlü bir iletişim ortamı oluşturulurken, paylaşma ve dayanışma duyguları da pekiştirildi. Ayrıca fakültemiz öğrencilerinin kurmuş olduğu Hayal Kulübü'de UNİDES projesi kapsamında etkinliğimize maddi ve manevi büyük bir katkı sağlamış oldu. Onun dışınca Can Sağlığı Vakfı'da tüm öğrencilerin diş kontrolünü yaptı ve onlara diş macunu, diş fırçacı ve diş ipinden oluşan bir çanta hediye ettiler.
Topluma Hizmet Uygulamaları dersinin amaçları doğrultusunda gerçekleştirilen proje, üniversite öğrencilerinin toplumsal sorunlara duyarlılık geliştirmelerine ve gönüllülük bilinci kazanmalarına önemli katkı sağladı. Öğrencilerin özverili çalışmaları, okul yönetimi ve veliler tarafından da takdirle karşılandı. Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından desteklenen bu anlamlı etkinlik, üniversite-toplum iş birliğinin güzel örneklerinden biri olarak değerlendirildi.
.jpeg)
.jpeg)

.jpeg)

.jpeg)

.jpeg)

