03.10.2025
Bilimsel Araştırma Eğitimi Komisyonu Eğitim Faaliyetleri Kapsamında Tıp Fakültesi Dekanlığı ve Felsefe Topluluğu iş birliği ile “Etik üzerine değerlendirmeler“ söyleşi düzenlendi.
Bilimsel Araştırma Eğitimi Komisyonu Eğitim Faaliyetleri Kapsamında Tıp Fakültesi Dekanlığı ve Felsefe Topluluğu iş birliği ile “Etik üzerine değerlendirmeler“ 02.10.2025 tarihinde söyleşi düzenlendi.
Toplantıda, ahlakın bağlayıcılığı kavramı üzerinde durulmuştur. “Ahlakın bağlayıcılığı varsa, etikten söz edilebilir.” değerlendirmesi yapılmıştır. Bu bağlamda, “Tanrı varsa ahlakın bağlayıcılığı vardır; Tanrı varsa etik vardır.” sonucu ortaya konmuştur. Sonuç: Toplantı, ahlakın bağlayıcılığının etik kavramıyla doğrudan bağlantılı olduğu ve bu bağın Tanrı’nın varlığıyla temellendirilebileceği fikriyle tamamlanmıştır.