Ziraat Fakültemizden Uluslararası Bilimsel Etkinlik: “Dünyada Tarım ve Gıda Üretiminde Değişen Trendler”
Ziraat Fakültemiz, uluslararası akademik iş birliklerini güçlendirmeye ve öğrencilerini dünya bilim insanlarıyla buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Toprak Bilimi Bölümü Toprak Coğrafyası Anabilim Dalı tarafından düzenlenen seminerde, küresel ölçekte tarım ve gıda üretiminde yaşanan güncel eğilimler ele alındı.
Prof. Dr. İsmet Baysal Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, akademisyenler, öğrenciler ve bölge çiftçileri yoğun ilgi gösterdi.
Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yılmaz’ın girişimleri sonucu programın onur konuğu olarak ülkemize getirilen, Rusya Moskova Üniversitesi bilim insanı Prof. Dr. Alexandır Makeev, “Dünyada Tarım ve Gıda Üretiminde Değişen Trendler” başlıklı konferansında katılımcılara ufuk açıcı bilgiler aktardı. Prof. Dr. Makeev, sunumunda küresel iklim değişikliğinin tarımsal üretime etkileri, sürdürülebilir gıda sistemleri, dijital tarım teknolojilerinin yükselişi ve geleceğin üretim modelleri üzerine kapsamlı değerlendirmelerde bulundu. Ayrıca, tarım sektörünün yeni dönemde karşı karşıya kalacağı fırsatlar ve riskler hakkında önemli öngörüler paylaştı.
Etkinlikte ayrıca, Ziraat Fakültemizin emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Ruhi Mermut da anlamlı bir sunum gerçekleştirdi. Prof. Dr. Mermut, toprak biliminin küresel gelişim süreci, sürdürülebilir arazi yönetimi ve Türkiye’nin bu alandaki potansiyeli üzerine önemli değerlendirmelerde bulunarak, genç araştırmacılara ilham veren bir konuşma yaptı.
Ziraat Fakültemiz tarafından düzenlenen bu anlamlı etkinlik, öğrencilerimizin küresel tarım dinamiklerini yerinde öğrenmeleri ve uluslararası bilim insanlarıyla etkileşim kurmaları açısından büyük bir fırsat sundu.
Etkinliğe katkılarından dolayı Prof. Dr. Alexandır Makeev ve Prof. Dr. Ahmet Ruhi Mermut’a, katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.
Haberler
28/08/2026
Üniversitemizden Sürdürülebilir Gıda Teknolojileri ve Biyomalzeme Alanındaki Yenilikçi Çalışmaların Geliştirilmesine Katkı Sunacak Proje
27/08/2026
Harran Üniversitesine Fotodedektör Teknolojilerinde 3.TÜBİTAK Desteği
24/08/2026
Harran Üniversitesi Erasmus+’ta Rekor Büyüme: Uluslararası İş Birliği Ağı Üç Kıtaya Ulaştı
19/08/2026
Harran Üniversitesine Yoğun İlgi
18/08/2026
Harran Üniversitesi Yeni Bir Döneme Giriyor: YÖK’ten İki Önemli Karar
14/08/2026
Harran Üniversitesi Vox Humanis Korosu, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu ile birlikte Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’ı ziyaret ettiler
14/08/2026
Vali Hasan Şıldak, İsveç’te Dünya Birincisi Olan Vox Humanis Korosu’nu Makamında Kabul Etti
12/08/2026
Harran Üniversitesi’nde Filizlenen Ses Dünyanın Zirvesinde: Vox Humanis ile Rektörlükte Gurur Buluşması
10/08/2026
Harran Üniversitesi Vox Humanis Korosu Kendi Kategorisinde Dünya Birincisi Oldu!
09/08/2026
Harran Üniversitesi’nin Korosu, İsveç’te Ülkemizi Temsil Etti



.jpg)
.jpg)
.jpg)