Üniversitemiz 1. Uluslararası EDESSA Bilimsel Çalışmalar Kongresi’ne Ev Sahipliği Yaptı
Üniversitemizin ev sahipliğinde 1. Uluslararası EDESSA Bilimsel Çalışmalar Kongresi gerçekleştirildi. Farklı ülkelerden ve çeşitli bilim alanlarından araştırmacıları bir araya getiren kongre, bilimsel bilgi paylaşımına ve akademik iş birliklerinin geliştirilmesine önemli katkılar sundu.
El Battani Kütüphanesi Toplantı Salonu’nda yapılan programa; Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulcenap Cevheri, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nedim Bayuk, İKSAD Üst Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Çiftçi, akademisyenler, araştırmacılar ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmalarına geçildi. Açılışta konuşan Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulcenap Cevheri, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nedim Bayuk ve Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Harran Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sevcan Yıldız, kongrenin bilimsel üretime ve uluslararası akademik iş birliklerine sağlayacağı katkılara dikkat çektiler.
Konuşmalarda, tarihin, kültürün ve medeniyetlerin buluşma noktası olan Şanlıurfa’nın bilimsel etkinlikler için önemli bir merkez olduğu vurgulanırken, farklı ülkelerden ve disiplinlerden araştırmacıları bir araya getiren kongrenin yeni araştırmalara, ortak projelere ve akademik iş birliklerine zemin hazırlayacağı ifade edildi.
Açılış konuşmalarının ardından kongreye katkı sunan panelistlere plaketleri takdim edildi. Program, imza günü etkinliği ile devam etti.
Kongrenin bilimsel oturumları Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Çiftçi’nin oturum başkanlığında gerçekleştirildi. Oturumlarda Harran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Cebeci Mangal, Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Müslüm Akkay, Raya Seyahat Yönetim Kurulu Başkanı Rahime Yaşar ve GAP İdaresi Başkanlığı İnsani ve Sosyal Gelişme Koordinatörü Adalet Budak Akbaş katılımcılarla bilgi ve tecrübelerini paylaştı.
Yoğun katılımla gerçekleştirilen kongre, bilimsel paylaşımların ardından çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.
Harran Üniversitesi, ulusal ve uluslararası düzeyde düzenlediği bilimsel etkinliklerle akademik üretimi desteklemeye, bilim insanlarını bir araya getirmeye ve bilgi paylaşımına katkı sunmaya devam ediyor.
Haberler
10/08/2026
Harran Üniversitesi Vox Humanis Korosu Kendi Kategorisinde Dünya Birincisi Oldu!
09/08/2026
Harran Üniversitesi’nin Korosu, İsveç’te Ülkemizi Temsil Etti
06/08/2026
Üniversitemizden “COP31 Yolunda Bilim Diplomasisi Akademi Lansmanı”na Katılım
05/08/2026
Bozova MYO'dan Uluslararası Bilim Başarısı: Ortak Yazarlı Çalışma Dünyanın Saygın SSCI Dergisi “Technology in Society”'de Yayımlandı
04/08/2026
Harran Üniversitesi Öğretim Üyesinden Uluslararası Başarı
28/07/2026
Harran Üniversitesi, İletişimin Geleceğine Yön Veren 2. İletişim Şûrası’nda
22/07/2026
HARRAN ÜNİVERSİTESİ -TÜBİTAK Milli Teknoloji Atölyesinde Heyecan Dolu Gün: Lise Yaz Kampı Başladı
21/07/2026
Vali Hasan Şıldak, Harran Üniversitesi’nin Bilim ve Teknoloji Altyapısını Yerinde İnceledi
03/07/2026
HRÜ HASTANESİ RETİNA TANISINDA YENİ DÖNEMİ BAŞLATTI
01/07/2026
Üniversitemiz SHMYO Dergisi Panacea’nın 5. Sayısı Yayınlandı



.jpeg)
.jpeg)


.jpeg)
.jpeg)
.jpeg)
