Oryantasyon Günlerimiz Devam Ediyor
Üniversiteyi bu yıl kazananlar başta olmak üzere, öğrencilerin akademik yıla keyifli bir başlangıç yapmalarını amaçlayan ‘‘Oryantasyon Günleri’’ çeşitli etkinliklerle devam ediyor.
Etkinlikler kapsamında Üniversitemize bu yıl kayıt yaptıran öğrencilerin kampüsü tanımaları, katılabilecekleri sosyal ve kültürel faaliyetler ile kurumun eğitim süreçleri boyunca kendilerine sunduğu imkânlardan haberdar olmaları hedefleniyor. Yeni başlayan öğrenciler dışında çok sayıda katılımcının ilgi gösterdiği etkinliklerde farklı paydaşların açtığı stantlara da ilgi oldukça yoğun.
Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Nihat Denek, dekanlarımız, yüksekokul ve meslek yüksekokul müdürlerimiz, Genel Sekreterimiz Zübeyir Zorlu, akademisyen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen açılış programında Eyyübiye Belediyesi folklor ekibinin gösterisi büyük ilgi topladı. Haliliye Belediyesi bünyesindeki mehteran takımının gösterisi ise katılımcıların heyecanlı anlar yaşamasına vesile oldu.
Açılış gösterilerinin ardından kamu kurumları ve özel kuruluşlar ile üniversite bünyesindeki öğrenci kulüplerinin stantları, protokol tarafından ziyaret edildi. Program, Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu’nun spor etkinlikleri, çeşitli ikramlar, Gençlik Spor Müzik Grubunun sahne gösterimi ile devam etti. Sosyal Bilimler MYO Aşçılık Bölümümüz tarafından Şanlıurfa’nın plaka kodu olan 63’e gönderme yapılarak hazırlanan çiğ köfte ise programa damga vururken ilginç görüntülerin ortaya çıkmasına da vesile oldu. 63 metre uzunluğundaki çiğ köfte ile bu anlamda bir rekora imza atılırken katılımcıların bu anlarda oldukça keyifli oldukları görüldü. Bir yanda 63 metrelik çiğ köfteyi paylaşan katılımcılar bu anlarda Haliliye Belediyesi’ne ait Urfa Sıra Gecesi Ekibi’nin gösterisiyle eğlenmeyi de ihmal etmedi.
Rektörümüz Prof. Dr. M. Tahir Güllüoğlunun’da katıldığı ikinci gün etkinliklerine spor müsabakaları, masa tenisi, satranç, tenis, badminton, Gençlik Spor’un Kano gösterisi ile devam edildi. Etkinlik alanında yer alan ve akademisyenlerimize ait sanat eserlerinin yer aldığı sergileri gezmekte mümkün olacak. Gün boyu devam edecek olan etkinliklerde Sosyal Bilimler MYO Aşçılık Bölümümüz Gastronomi etkinliği, ikramlar, Gençlik Spor Şiir ve müzik dinletisi ile devam edildi.
Oryantasyon Günleri’nin üçüncü gününde ise spor etkinleri, Doç. Dr. Ömer Sabuncu’un Ebru Sanatı, Gençlik Spor müzik dinletisi, Hasan Ocakoğlu ve ekibinin gösterisi, Urfa Ateşi Sıra Gecesinin ardından Havai Fişek Gösterimi ile program sona erecek.
Kaynak: Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü
.jpg)
.jpg)
Haberler
19/06/2026
Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde Mezuniyet Programı Düzenlendi
19/06/2026
Harran Üniversitesi’nin Katkılarıyla 2. Urfa Belgesel Film Festivali Başladı
18/06/2026
Harran Üniversitesi Araştırmacılarından Yapay Zeka Destekli Bakteriyel Tanı Sistemi; BacBacAI Yayına Girdi
18/06/2026
Üniversitemiz Uluslararası Zero Waste Forum’da Yerini Aldı
17/06/2026
Üniversitemiz Kampüslerine “Spor Dostu Kampüs” Sertifikası Verildi
17/06/2026
Üniversitemiz, YÖK’ün “Geleceğin Meslekleri” ve “Bilim İletişimi” Toplantısında Temsil Edildi
17/06/2026
Tıp Fakültesi 2025-2026 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Düzenlendi
16/06/2026
Paylaşan Eller Final Etkinlikleri Başladı
16/06/2026
Rektörümüz Prof. Dr. Güllüoğlu Uluslararasılaşma Strateji Çalıştayına Katıldı
16/06/2026
Siverek MYO’’da Mezuniyet Coşkusu: Geleceğin Profesyonelleri Uğurlandı


