Öğretim Üyemizin Senaristliğini Yaptığı Film Ödüle Layık Görüldü
Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Benek’in yönetmenliğini yaptığı ‘Madak Belgesi’ bir ödül daha aldı.
İnsanın doğa ve hayvanla ilişkisini konu alan film Bitlis'te çekimi yapılmıştı. Bitlis'in Güroymak ilçesi Budaklı köyünde mandaların kışın insanlarla kaplıcaya girmesini konu alan belgesel, Meksika, İsveç, Güney Kıbrıs, Macaristan ve Güney Kore'deki festivallerde ilgi gördü.
Soğuk havada Budaklı Kaplıcası'na giren mandalar ile insan ve hayvan sevgisinin ele alındığı belgeselde, 3 kuşaktır manda yetiştiriciliği yapan Erbay ailesinin hikayesi anlatılıyor.
Prof. Dr. Sedat Benek'in, 32 dakikalık orta metrajlı Madak Belgeseli, en son ABD'de düzenlenen "Liberty Film Awards Festivali"nin en seçkin belgeselleri arasına girmişti.
Mayıs 2022'de galası yapılan ve Haziran 2022'de de festival turuna çıkan Madak belgeseli, daha önce International Companion Film Festival'inde (Güney Kore) ödül almıştı. Boden İnternational Film Festival (İsveç) ve Oaxaca Film Festivallerinde (Meksika) finalist, S.O.F.A Film Festivali Animals, Wildlife, Environment, Conservation ve ParadiseFilm Festivallerinde (Macaristan) ise seçki filmi seçilmişti.
Son olarak Madak Belgeseli, 15-17 Aralık 2023 tarihleri arasında, Ankara’da düzenlenen 7. AFSAD Uluslararası Film Festivali’nde “Belgesel Kategorisi”nde “Özel Jüri Ödülü’ne layık görüldü.
Hocamızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.
.jpg)
.jpg)
.jpg)
Haberler
10/08/2026
Harran Üniversitesi Vox Humanis Korosu Kendi Kategorisinde Dünya Birincisi Oldu!
09/08/2026
Harran Üniversitesi’nin Korosu, İsveç’te Ülkemizi Temsil Etti
06/08/2026
Üniversitemizden “COP31 Yolunda Bilim Diplomasisi Akademi Lansmanı”na Katılım
05/08/2026
Bozova MYO'dan Uluslararası Bilim Başarısı: Ortak Yazarlı Çalışma Dünyanın Saygın SSCI Dergisi “Technology in Society”'de Yayımlandı
04/08/2026
Harran Üniversitesi Öğretim Üyesinden Uluslararası Başarı
28/07/2026
Harran Üniversitesi, İletişimin Geleceğine Yön Veren 2. İletişim Şûrası’nda
22/07/2026
HARRAN ÜNİVERSİTESİ -TÜBİTAK Milli Teknoloji Atölyesinde Heyecan Dolu Gün: Lise Yaz Kampı Başladı
21/07/2026
Vali Hasan Şıldak, Harran Üniversitesi’nin Bilim ve Teknoloji Altyapısını Yerinde İnceledi
03/07/2026
HRÜ HASTANESİ RETİNA TANISINDA YENİ DÖNEMİ BAŞLATTI
01/07/2026
Üniversitemiz SHMYO Dergisi Panacea’nın 5. Sayısı Yayınlandı


