Harran Üniversitesi’nde Dayanışma Ruhu Güçleniyor
Harran Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Paylaşan Eller Grubu tarafından düzenlenen “Sen de Bizimle Paylaş” etkinliği, yoğun katılım ve güçlü bir dayanışma ruhu ile gerçekleştirildi.
Yenişehir Sağlık Kampüsü’nde geleneksel hale gelen kermes, personellerin ve öğrencileri bir araya getirerek örnek bir sosyal sorumluluk organizasyonuna sahne oldu.
Programa; Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet İlyas, Haliliye Belediye Başkan Yardımcısı Halil Yetkin, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Sinan Doğan, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Kafadar, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Üzeyir Durmuş’un eşi Melek Durmuş, Yardımseverler Derneği Şanlıurfa Şubesi Başkanı Havva Öncel ile Paylaşan Eller Grubu Başkanı Öğr. Gör. Nesrin Güllüoğlu’nun yanı sıra çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Etkinlik kapsamında kurulan kermeste Paylaşan Eller Grubu üyeleri ile üniversite personeli tarafından hazırlanan çeşitli yiyecek ve içecekler, katılımcıların beğenisine sunuldu. Yoğun ilgi gören kermesten elde edilen gelirlerin, üniversitede öğrenim gören ve maddi imkânları sınırlı olan öğrencilere burs olarak aktarılacağı belirtildi.
Daha önce binlerce öğrenciye burs desteği sağlayan Paylaşan Eller Grubu’nun bu tür organizasyonlarla dayanışma kültürünü güçlendirmeyi ve daha fazla öğrenciye ulaşmayı hedeflediği ifade edildi.
Program, sosyal sorumluluk faaliyetlerinin yanı sıra kültürel etkinliklerle de zenginleştirildi. Katılımcılar için düzenlenen Hint kınası etkinliği Prof. Dr. Emine Teker ve öğrenciler tarafından gerçekleştirilirken, Prof. Dr. Ömer Sabuncu’nun katkılarıyla yapılan kaligrafi etkinliği ilgiyle takip edildi.
Etkinlik kapsamında ayrıca Öğr. Gör. Emine Gözen koordinasyonunda ip çekme, Survivor parkuru ve çeşitli spor yarışmaları düzenlendi. Büyük heyecana sahne olan yarışmalarda dereceye giren öğrenciler Genç Mağaza tarafından ödüllendirildi.
Paylaşan Eller Grubu Başkanı Öğr. Gör. Nesrin Güllüoğlu yaptığı açıklamada, “Bu tür organizasyonlardaki en önemli amacımız; öğrencilerimizin kendilerini değerli hissetmeleri, Paylaşan Eller Ailesi’nin her zaman yanlarında olduğunu bilmeleri ve üniversite içerisinde birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun daha da güçlenmesidir. Öğrencilerimizin yüzündeki mutluluk ve aidiyet duygusu, yapılan tüm emeklerin en kıymetli karşılığıdır.” ifadelerini kullandı.
Harran Üniversitesi, gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle öğrencilerin yalnızca akademik değil; sosyal ve kültürel gelişimlerine de katkı sunmaya, paylaşma ve dayanışma bilincini güçlendirmeye devam etmektedir.
Haberler
13/10/2026
Bozova MYO’da 2026-2027 Akademik Açılış ve İlk Ders Programı Gerçekleştirildi
10/10/2026
Harran Üniversitesinden Uluslararası Bilim Başarısı: 17 Akademisyen Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde
09/10/2026
HARRAN ÜNİVERSİTESİ’NDEN GAZZE’YE ANLAMLI DESTEK: "DİRENİŞTEN DİRİLİŞE AKSA TUFANI"
07/10/2026
“Akademik Yıl” Dünya Şampiyonu Koronun Sesiyle Açıldı
06/10/2026
Harran Üniversitesi Vox Humanis Çok Sesli Korosu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Sahne Aldı
06/10/2026
Bilgiye Yolculuk: Endülüs” Belgeseline Ankara Gordion’dan Ödül!
05/10/2026
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Programımız Akredite Edildi
05/10/2026
BAŞSAĞLIĞI
03/10/2026
Üniversitemizin Dijital Dönüşüm Çalışmaları YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’a Sunuldu
02/10/2026
Harran Üniversitesi’nde Zeytin Gen Bankası Açıldı












.jpeg)








