Harran Üniversitesi’nde “Batıdaki Müslümanların Geleceği” Konuşuldu
Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin koordinatörlüğü ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla “Batıdaki Müslümanların Geleceği” başlıklı panel düzenlendi.
Osmanbey Kampüsü Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa, Harran Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Abdülcenap Cevheri de katıldı. Panele akademisyenler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
Program, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Hamurlu’nun Kur’ân-ı Kerîm tilavetiyle başladı. Açılış konuşmasını yapan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Sabuncu, Oxford Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammed Akram en-Nedvî ve Avrupa Fetva Meclisi Üyesi Muhammed Sıddık’ı üniversitede ağırlamaktan duydukları memnuniyeti ifade etti.
Panelistlerin İngilizce olarak yaptıkları sunumların tercümesini İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Kartal yaptı.
Panelin ilk konuşmacısı Muhammed Sıddık, “İhtida Serüveni” başlıklı sunumunda Müslüman olma sürecine dair kişisel deneyimlerini aktardı. Genç yaşlarda Almanya’da tanıştığı Müslümanların örnek yaşam tarzının kendisinde merak uyandırdığını belirten Sıddık, bu süreçte İslam’ı araştırarak 1961 yılında 17 yaşındayken Müslüman olduğunu ifade etti. Ayrıca Müslüman olduktan kısa süre sonra birçok İslam ülkesini ziyaret ettiğini ve bu ülkelerdeki toplumsal ve dini yapıya ilişkin gözlemlerini paylaştı.
Oxford Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammed Ekrem en-Nedvî ise “Batıdaki Müslümanların Geleceği” üzerine yaptığı konuşmasında Batıda İslam’ın gelişim sürecini değerlendirdi. En-Nedvî, özellikle İngiltere’de Müslümanların temsil gücünün ve günlük hayattaki tutarlılığının, İslam’a yönelik ilginin artmasında önemli bir rol oynadığını vurguladı. En-Nedvî, İslamiyet’i seçen birkaç örnek üzerinden bu tezini savundu ve Müslümanların kendi dinlerini iyi öğrenip yaşamalarının pek çok kişinin hidayetine vesile olabileceğini belirtti.
Program, konuşmacılara plaket ve hediye takdiminin ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.
Haberler
28/08/2026
Üniversitemizden Sürdürülebilir Gıda Teknolojileri ve Biyomalzeme Alanındaki Yenilikçi Çalışmaların Geliştirilmesine Katkı Sunacak Proje
27/08/2026
Harran Üniversitesine Fotodedektör Teknolojilerinde 3.TÜBİTAK Desteği
24/08/2026
Harran Üniversitesi Erasmus+’ta Rekor Büyüme: Uluslararası İş Birliği Ağı Üç Kıtaya Ulaştı
19/08/2026
Harran Üniversitesine Yoğun İlgi
18/08/2026
Harran Üniversitesi Yeni Bir Döneme Giriyor: YÖK’ten İki Önemli Karar
14/08/2026
Harran Üniversitesi Vox Humanis Korosu, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu ile birlikte Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’ı ziyaret ettiler
14/08/2026
Vali Hasan Şıldak, İsveç’te Dünya Birincisi Olan Vox Humanis Korosu’nu Makamında Kabul Etti
12/08/2026
Harran Üniversitesi’nde Filizlenen Ses Dünyanın Zirvesinde: Vox Humanis ile Rektörlükte Gurur Buluşması
10/08/2026
Harran Üniversitesi Vox Humanis Korosu Kendi Kategorisinde Dünya Birincisi Oldu!
09/08/2026
Harran Üniversitesi’nin Korosu, İsveç’te Ülkemizi Temsil Etti








