Halfeti MYO’da Meyve Yemekleri Çalıştayı Büyük İlgi Gördü
Halfeti Meslek Yüksekokulu ev sahipliğinde düzenlenen “Halfeti Meyve Yemekleri Çalıştayı”, geniş katılımla gerçekleştirildi. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin zengin meyve çeşitliliğini gastronomi perspektifinden ele alan etkinlik, yerel mutfak kültürünün korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla planlandı.
Yürütücülüğünü Halfeti Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Fatih Kayran’ın yaptığı çalıştayda, meyve temelli yemeklerin gastronomi turizmi ve sürdürülebilir kalkınma açısından taşıdığı potansiyele dikkat çekildi. Açılış konuşmalarının ardından gerçekleştirilen “Geçmişten Günümüze Türk Mutfak Kültüründe Meyve Yemekleri” başlıklı panelde; Batman Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Erşad Tan, şefler Ali Keskin ve Yusuf Çağatay Uçuk ile Slow Food temsilcileri Nihat Özdal ve Canan Onur, meyve yemeklerinin tarihsel ve kültürel yönlerini detaylı biçimde değerlendirdi.
Etkinlik kapsamında düzenlenen Meyve Yemekleri Tadım Atölyesi’nde geleneksel tarifler modern sunumlarla buluşturularak katılımcılara sunuldu. Varil Çorba Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şahin’in koordinasyonunda gerçekleştirilen “Beyran Workshop” etkinliğinde ise yöresel mutfağın önemli lezzetlerinden beyran hem tarihsel hem teknik açıdan tanıtıldı.
Katılımcıların katkılarıyla gerçekleştirilen SWOT Analizi oturumunda Halfeti’nin meyve yemekleri kültürüne dair güçlü ve zayıf yönler, fırsatlar ve tehditler tartışıldı.
Etkinliğin yürütücüsü, Halfeti Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Fatih Kayran, bu çalışmanın yalnızca akademik bir etkinlik değil, aynı zamanda Halfeti’nin gastronomik belleğini güçlendirmeye yönelik stratejik bir adım olduğunu belirtti. Ayrıca, benzer projelerle bilimsel ve yerel iş birliklerini artırmayı hedeflediklerini vurguladı.
Çalıştay, analiz raporunun sunulması ve değerlendirme sonuçlarının paylaşılmasının ardından teşekkür belgeleri ve plaketlerin takdimiyle sona erdi.
Haberler
28/04/2026
Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü Öncülüğünde Taş İşçiliği Workshop’u Gerçekleşti
28/04/2026
Veteriner Hekimler Günü Coşkuyla Kutlandı
27/04/2026
Harran Üniversitesi Öğrencilerine Şanghay’da Uluslararası Akademik Deneyim Fırsatı
27/04/2026
Harran Üniversitesi’nde Bilim Rüzgârı: 14. Uluslararası Göbeklitepe Kongresi Başladı
24/04/2026
Çocuk ve Egemenlik Buluşmasında Çocuklar Hem Eğlenip Hem de Öğrendiler
21/04/2026
Otizm Spektrum Bozukluğu Üniversitemizde Düzenlenen Bir Panelle Ele Alındı
21/04/2026
Üniversitemizde “II. Harran Fizyoterapi Sempozyumu’’ Düzenlendi
21/04/2026
Harran Üniversitesi Koşusu’nda Büyük Heyecan
17/04/2026
Üniversitemizin Ev Sahipliğinde III. Kültürel Miras Sempozyumu Düzenlendi
15/04/2026
Harran Üniversitesi’nde Uluslararası İş Birlikleri Hız Kazandı



.jpeg)
.jpeg)
.jpeg)

.jpeg)
.jpeg)
