Geleceğin Diş Hekimleri İlk Önlüklerini Giydi
Diş Hekimliği Fakültemiz tarafından 22 Kasım Diş Hekimliği Günü kutlama etkinlikleri kapsamında 2023-2024 eğitim öğretim yılı Beyaz Önlük Giyme Töreni düzenlendi.
Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından 22 Kasım Diş Hekimleri Günü ve Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kutlama etkinlikleri münasebetiyle Diş Hekimliği Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. İzzet Yavuz ve Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu tarafından birer açış konuşması gerçekleştirildi.
Diş Hekimi olma yolundaki ilk adım olan önlük giyme töreni heyecanını paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu; “Diş hekimi olmak toplumla iç içe olmak demektir. Toplumu ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendirmek ve bu sayede genel sağlık durumlarının da iyileştirilmesini sağlamaktadır. Üzerinize giyeceğiniz beyaz önlük size çok önemli sorumluluklar yükleyecektir. Bu sorumlulukları layıkıyla yerine getireceğinize inanıyorum ve beyaz önlüklerinizin hiçbir zaman kirlenmemesini, toplum için iyi insan olmanızı ve hayırlı evlatlar olmanızı diliyorum. Meslekte çeşitli zorluklarla karşılaşıp, sıkıntılar yaşayabilirsiniz, ama bu mesleğin kıymetini bilerek hayatınıza devam etmenizi tavsiye ediyorum. Fakültenizden mesleki olarak donanımlı hekimler olarak mezun olacağınıza inancımız tamdır. Diş Hekimleri Gününüzü kutluyor, Başarılı sağlıklı eğitim öğretim ve meslek hayatı diliyorum” diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından ilk defa önlük giyecek olan 120 öğrenciye protokol tarafından beyaz önlükleri giydirildi. Tören toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
Kaynak: Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü
-vert.jpg)
Haberler
28/04/2026
Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü Öncülüğünde Taş İşçiliği Workshop’u Gerçekleşti
28/04/2026
Veteriner Hekimler Günü Coşkuyla Kutlandı
27/04/2026
Harran Üniversitesi Öğrencilerine Şanghay’da Uluslararası Akademik Deneyim Fırsatı
27/04/2026
Harran Üniversitesi’nde Bilim Rüzgârı: 14. Uluslararası Göbeklitepe Kongresi Başladı
24/04/2026
Çocuk ve Egemenlik Buluşmasında Çocuklar Hem Eğlenip Hem de Öğrendiler
21/04/2026
Otizm Spektrum Bozukluğu Üniversitemizde Düzenlenen Bir Panelle Ele Alındı
21/04/2026
Üniversitemizde “II. Harran Fizyoterapi Sempozyumu’’ Düzenlendi
21/04/2026
Harran Üniversitesi Koşusu’nda Büyük Heyecan
17/04/2026
Üniversitemizin Ev Sahipliğinde III. Kültürel Miras Sempozyumu Düzenlendi
15/04/2026
Harran Üniversitesi’nde Uluslararası İş Birlikleri Hız Kazandı


