Engelsiz Üniversite Olarak Özel Gereksinimli Bireylerimizi Unutmadık
Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümümüz tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla ‘Sesten İzler Konferans ve Sergisi’ düzenlendi.
Fen-Edebiyat Fakültesinde yapılan programa, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet İlyas, Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mahmut Işık, Ziraat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Yılmaz, Şanlıurfa’da bulunan Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürleri, akademisyenler, Lokman Hekim ve Harran Üniversitesi öğrencileri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okumasıyla başlayan programda, günün anlam ve önemine binaen Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mahmut Işık bir konuşma gerçekleştirdi.
Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölüm Başkanımız Zekai Ayık’ın Harran Üniversitesi’nde engelsiz öğrencilerimiz için yaptığı çalışmalara dair bilgiler aktarması ve Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü öğrencilerinin müzik dinletisi ile devam eden programda, ‘Engel ve Erişilebilirlik’ temalı Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Sümeyye Okyar ve ‘Erişilebilir Materyal Projesi’nin tanıtımı ile ilgili Lokman Hekim Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Havva Sibel Kurt birer sunum yaptılar.
Sunumlarda, özel gereksinimli bireylerin toplumsal yaşama katılımları, yapılan yasal düzenlemeler, haklar gibi konular ve özel gereksinimli bireylerin sosyal hayata katılımlarında karşılaştıkları engeller ile bu alanda yapılan iyi uygulamalar konuları ele alındı.
Sunumların ardından ‘Sesten İzler’ isimli materyal sergisinin açılışı gerçekleştirildi.
Program sonrasında Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü hocaları, Lokman Hekim Üniversitesi hocaları ve öğrencileri ile birlikte Haliliye Görme Engelliler Okuluna bir ziyaret gerçekleştirildi. Ziyaret kapsamında okulda eğitimine devam eden tüm öğrencilere yaş düzeylerine göre çeşitli hediyeler takdim edildi. Ayrıca etkinlikler kapsamında Şanlıurfa'da eğitime devam eden özel eğitim kurumları ve üniversite arasında yapılabilecek projeler görüşüldü.
Kaynak: Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü



Haberler
13/10/2026
Bozova MYO’da 2026-2027 Akademik Açılış ve İlk Ders Programı Gerçekleştirildi
10/10/2026
Harran Üniversitesinden Uluslararası Bilim Başarısı: 17 Akademisyen Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde
09/10/2026
HARRAN ÜNİVERSİTESİ’NDEN GAZZE’YE ANLAMLI DESTEK: "DİRENİŞTEN DİRİLİŞE AKSA TUFANI"
07/10/2026
“Akademik Yıl” Dünya Şampiyonu Koronun Sesiyle Açıldı
06/10/2026
Harran Üniversitesi Vox Humanis Çok Sesli Korosu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Sahne Aldı
06/10/2026
Bilgiye Yolculuk: Endülüs” Belgeseline Ankara Gordion’dan Ödül!
05/10/2026
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Programımız Akredite Edildi
05/10/2026
BAŞSAĞLIĞI
03/10/2026
Üniversitemizin Dijital Dönüşüm Çalışmaları YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’a Sunuldu
02/10/2026
Harran Üniversitesi’nde Zeytin Gen Bankası Açıldı


