Eğitim Fakültesi Öğrencilerimiz Eyyübiye İlkokullarında “Kitap Sevme Günü” Etkinliği Düzenledi
Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencilerimiz, kitap okuma alışkanlığını teşvik etmek ve çocuklara nitelikli edebiyat eserlerini tanıtmak amacıyla ilkokullara yönelik “Kitap Sevme Günü” etkinliği düzenledi.
Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlikler, eş zamanlı olarak Yavuz Selim İlkokulu, Atatürk İlkokulu, Bilim İlkokulu, Fatih Sultan Mehmet İlkokulu ve Kanuni Sultan Süleyman İlkokulu’nda yapıldı.
Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü Dr. Öğr. Üyemiz Dilek Kırnık’ın yürüttüğü proje kapsamında, Sınıf Öğretmenliği Bölümü 2. sınıf öğrencileri, yaklaşık 5000 ilkokul öğrencisini çoğunlukla dünya klasiklerinden ve Anadolu masallarından oluşan çocuk ve gençlik kitaplarıyla buluşturdu.
Öğrencilerde kitap okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla yürütülen etkinliklerde, öğretmen adayları, Türkçe Öğretimi dersi kapsamında seçtikleri kitapların kahramanları gibi giyindi, kitaplara uygun oyunlar tasarladı ve bazı bölümleri canlandırarak öğrencilerin ilgisini çekmeye çalıştı. Bu sayede çocuklarda kitap sevgisi ve okuma merakı artırılmaya çalışıldı.
Etkinliğe katkılarından dolayı Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Halil Öz, Yavuz Selim İlkokulu Müdürü Serkan Günce, Atatürk İlkokulu Müdürü Halit Erdem, Bilim İlkokulu Müdürü Ahmet Kaya, Fatih Sultan Mehmet İlkokulu Müdürü Mehmet Nakşi Kıratlıoğlu ve Kanuni Sultan Süleyman İlkokulu Müdürü Mustafa Öztürk, öğrencileri okumaya teşvik eden böyle güzel bir etkinliği imza attığı için Eğitim Fakültesine ve Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencilerine teşekkür ettiler.
Haberler
28/04/2026
Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü Öncülüğünde Taş İşçiliği Workshop’u Gerçekleşti
28/04/2026
Veteriner Hekimler Günü Coşkuyla Kutlandı
27/04/2026
Harran Üniversitesi Öğrencilerine Şanghay’da Uluslararası Akademik Deneyim Fırsatı
27/04/2026
Harran Üniversitesi’nde Bilim Rüzgârı: 14. Uluslararası Göbeklitepe Kongresi Başladı
24/04/2026
Çocuk ve Egemenlik Buluşmasında Çocuklar Hem Eğlenip Hem de Öğrendiler
21/04/2026
Otizm Spektrum Bozukluğu Üniversitemizde Düzenlenen Bir Panelle Ele Alındı
21/04/2026
Üniversitemizde “II. Harran Fizyoterapi Sempozyumu’’ Düzenlendi
21/04/2026
Harran Üniversitesi Koşusu’nda Büyük Heyecan
17/04/2026
Üniversitemizin Ev Sahipliğinde III. Kültürel Miras Sempozyumu Düzenlendi
15/04/2026
Harran Üniversitesi’nde Uluslararası İş Birlikleri Hız Kazandı


