Biyoloji Bölümü'nden Pankreas Kanseri Tedavisinde Yeni Adım
.jpg)
Harran Üniversitesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Hatice Aktaş'ın danışmanlığında hazırlanan "Kanserde Yeni Tedavi Seçeneklerinin Değerlendirilmesi: 3D Hücre Kültürü Yaklaşımı" adlı proje TÜBİTAK 1002 programı kapsamında desteklenmeye uygun bulundu.
Doç. Dr. Hatice Aktaş danışmanlığında hazırlanan YÖK 100/2000 doktora bursiyeri Zeynep Çelik'in yürüttüğü "Kanserde Yeni Tedavi Seçeneklerinin Değerlendirilmesi: 3D Hücre Kültürü Yaklaşımı" adlı proje, pankreas kanseri ile diyabet arasındaki ilişkiyi moleküler düzeyde inceleyerek, yenilikçi tedavi yöntemleri geliştirmeyi amaçlıyor. Sentetik ve doğal bileşiklerin birlikte kullanılması sonucu ortaya çıkabilecek tedavi potansiyelleri ve bu bileşiklerin birbiriyle etkileşimleri detaylı biçimde araştırılacak. Aynı zamanda Biyomalzeme ve Doku Mühendisliği alanında çalışmalar da yürüten araştırmacılar, bu projede gerçek hayata yakın sonuçlar elde etmek için 3 boyutlu hücre kültürü modelleri ve hipoksik koşullar kullanacak.
Bu çalışma sayesinde, pankreas kanseri tedavisinde etkili ve yenilikçi yöntemlerin geliştirilmesi beklenirken, elde edilecek sonuçların ulusal ve uluslararası bilim camiasına önemli katkılar sunması öngörülüyor.
Haberler
28/08/2026
Üniversitemizden Sürdürülebilir Gıda Teknolojileri ve Biyomalzeme Alanındaki Yenilikçi Çalışmaların Geliştirilmesine Katkı Sunacak Proje
27/08/2026
Harran Üniversitesine Fotodedektör Teknolojilerinde 3.TÜBİTAK Desteği
24/08/2026
Harran Üniversitesi Erasmus+’ta Rekor Büyüme: Uluslararası İş Birliği Ağı Üç Kıtaya Ulaştı
19/08/2026
Harran Üniversitesine Yoğun İlgi
18/08/2026
Harran Üniversitesi Yeni Bir Döneme Giriyor: YÖK’ten İki Önemli Karar
14/08/2026
Harran Üniversitesi Vox Humanis Korosu, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu ile birlikte Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’ı ziyaret ettiler
14/08/2026
Vali Hasan Şıldak, İsveç’te Dünya Birincisi Olan Vox Humanis Korosu’nu Makamında Kabul Etti
12/08/2026
Harran Üniversitesi’nde Filizlenen Ses Dünyanın Zirvesinde: Vox Humanis ile Rektörlükte Gurur Buluşması
10/08/2026
Harran Üniversitesi Vox Humanis Korosu Kendi Kategorisinde Dünya Birincisi Oldu!
09/08/2026
Harran Üniversitesi’nin Korosu, İsveç’te Ülkemizi Temsil Etti


