10 Kasım Dolayısıyla Üniversitemizde Farklı Etkinlikler Düzenlendi
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 85.yıl dönümünde üniversitemizde farklı etkinliklerle anıldı.
Etkinliklerin ilki; Rektörlük önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı. Saat 9.05’te çalınan sirenle saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile bayrağımız yarıya indirildi.
Programa, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nihat Denek, dekanlarımız, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Harran Üniversitesi Rektörlük önünde düzenlenen anma programından sonra Fen-Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen salon programlarına geçildi.
Fen-Edebiyat Fakültesi fuaye alanında açılan Atatürk konulu resim sergisinin gezilmesinin ardından ‘Cumhuriyetin 100. Yılında Mustafa Kemal Atatürk’ isimli bir panel düzenlendi.
Moderatörlüğünü Fen-Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları öğretim üyesi Prof. Dr. Salih Tur’un yaptığı panelde; ‘Döneminin Devlet Başkanlarının Perspektifinden Atatürk’ konusuyla Tarih Bölümünden Doç. Dr. Gülşah Eser, ‘Bilim Perspektifinde Atatürk’ konusuyla Matematik bölümünden Doç. Dr. Gülay Oğuz ve ‘Türk Arkeolojisi ve Atatürk’ konusuyla Arkeoloji Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Hacer Çoruh Kurt birer sunum gerçekleştirdiler.
Günün son programında ise Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85’inci yıl dönümü dolayısıyla Üniversitemiz Sosyal ve Spor Tesisleri İşletme Müdürlüğüne bağlı gündüz çocuk kreşinin misafiri oldu.
Sosyal ve Spor Tesisleri İşletme Müdürlüğüne bağlı kreş gündüz bakım evindeki genç minikler, 10 Kasım anısına parmak izleriyle yaptıkları Atatürk posterini Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu’na hediye ettiler.
Ziyarette, Rektörümüz ve minikler arasında renkli görüntüler yaşandı.
Kaynak: Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

Haberler
19/06/2026
Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde Mezuniyet Programı Düzenlendi
19/06/2026
Harran Üniversitesi’nin Katkılarıyla 2. Urfa Belgesel Film Festivali Başladı
18/06/2026
Harran Üniversitesi Araştırmacılarından Yapay Zeka Destekli Bakteriyel Tanı Sistemi; BacBacAI Yayına Girdi
18/06/2026
Üniversitemiz Uluslararası Zero Waste Forum’da Yerini Aldı
17/06/2026
Üniversitemiz Kampüslerine “Spor Dostu Kampüs” Sertifikası Verildi
17/06/2026
Üniversitemiz, YÖK’ün “Geleceğin Meslekleri” ve “Bilim İletişimi” Toplantısında Temsil Edildi
17/06/2026
Tıp Fakültesi 2025-2026 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Düzenlendi
16/06/2026
Paylaşan Eller Final Etkinlikleri Başladı
16/06/2026
Rektörümüz Prof. Dr. Güllüoğlu Uluslararasılaşma Strateji Çalıştayına Katıldı
16/06/2026
Siverek MYO’’da Mezuniyet Coşkusu: Geleceğin Profesyonelleri Uğurlandı


